آموزش 3d max ، قسمت 36

این متن مرتبط به فیلم شماره 0036 3Ds Max می باشد.

در این قسمت اشیا معماری موجود در نرم افزار را مورد برسی قرار می دهیم.
با رفتن درpanel create و انتخاب قسمت geometry ها ، از زیر مجموعه ایجاد شده ، دسته اشیاءAEC Extended را بر می گزینیم.

اشیا این قسمت برای ساختن و خلق سازه های معماری مورد استفاده قرار می گیرند.
این اشیا در نرم افزار نسبت به همدیگر از هماهنگی خوبی بر خوردار می باشند ، به طور مثال اگر پنجره یا دربی را در داخل دیواری ایجاد نماییم ، جای پنجره و درب به صورت اتوماتیک خالی خواهد شد و عمل Boolean بر روی آنها اعمال خواهد شد و یا برای شی railing اگر مسیری را در نظر بگیریم تا ، نرده بر اساس ,این مسیر ایجاد شود و در محیط ما قرار گیرد و چنانچه تغییراتی بر روی این مسیر ایجاد نماییم ، این إعمال ویرایش بر روی نرده به صورت اتوماتیک update خواهد شد.
Wall از خاصیتی به نام trim بهرهمند می باشد و زمانیکه دو دیوار را کنار هم خلق میکنیم و یا دیواری را می کشیم ، گوشه ها و ضایعات اضافه آنها از بین می رود.
گزینه اول در این قسمت foliage می باشد که توسط این قابلیت میتوانیم از گیاه هان موجود در نرم افزار بهرمند شویم و این عمل از طریق سه روش در دسترس ما قرار می گیرد.
اولین راه ایجاد گیاه در داخل صحنه , استفاده کردن از rollout keyboard entry می باشد و راه دوم دوبار کلیک کردن بر روی گیاه مورد نظر و با کلیک نمودن بر روی گیاه انتخابی و drag کردن آن در داخل صحنه به سومین راه دستیابی پیدا می کنیم.
زمانیکه در داخل صحنه درختی ایجاد می نماییم به صورت اتوماتیک نرم افزار متریالی را به آن اختصاص می دهد که با بر داشتن تیک automatic materials این خاصیت دیگر فعال نمی شود.
ولی زمانیکه این خاصیت فعال می باشد با رفتن در پنجره material editor و انتخاب گزینه get material و با بکارگیری از گزینه selected ، می توانیم متریال شی انتخابی را در دسترس داشته باشیم که با دوبار کلیک کردن بر روی آن این متریال به گوی های موجود در قسمت متریال انتقال پیدا می کند.

با قرار گرفتن متریال در slot مورد نظرمان قادر می باشیم قسمتهای مختلف متریال را ویرایش نماییم ، همچنین به هر کدارم از این قسمتها texture مد نظرمان را اختصاص بدهیم و می توانیم از متریال جدید نیز استفاده نماییم .

هر کدام از قسمتهای شی ما دارای یک ID material می باشد و ID material جداگانه ای را برای خود در نظر می گیرند ، این امر باعث می شود که از متریال multi/sub object استفاده نماییم و با برداشتن تیک automatic materials ، دیگر متریالی به شی اختصاص داده نمی شود.

توسط گزینه plant library ، به لیست تمام گیاهان دسترسی پیدا خواهیم کرد ، که در این لیست تعداد face ها و مشخصات دیگر در مورد درختان موجود می باشد و می توانیم درختی را از این لیست حذف نماییم و این عمل با دوبار کلیک نمودن بر روی گزینه yes در قسمت fav صورت می پذیرد و با ok کردن پنجره این تغییرات اعمال خواهد شد.

با رفتن در panel modify ، پارامترهای مختص درخت انتخابی را ,می توانیم تنظیم نماییم.
تغییرات عددی که در این panel اعمال می کنیم ، بر اساس unit انتخابی توسط نرم افزار صورت می پذیرد .
در اصل اگر بخواهیم واحد اندازه گیری در نرم افزار را تغییر دهیم ، با استفاده از منوی customize و انتخاب گزینه units setup به این قابلیت دستیابی پیدا خواهیم کرد.

گزینه اول در این قسمت height می باشد که ارتفاع درخت را بر اساس واحد اندازه گیری انتخابی تغییر خواهد داد ولی اصولا ارتفاع درختان در نرم افزار 3d تقریبا به صورت تقریبی می باشد و این اتفاق به دلیل وجود فاکتور noise که نرم افزار برای تمام درختان در نظر می گیرد  ، صورت می پذیرد ، وجود این فاکتور باعث می شود که درختان به شکلها و فرمهای متفاوت در اختیار ما قرار گیردند و می توانیم ارتفاع درختان را با تسلط داشتن بر نما و با مشاهد آنها در داخل view port و با در نظر گرفتن اشیا در داخل نما ، تعیین نماییم.
با بکارگیری از گزینه density می توانیم کنترلی بر روی برگها و گلهای درختان در دست داشته باشیم و چگالی آنها را تعیین نماییم که مقدار عددی یک تمام برگها را نمایش می دهد و با در نظر گرفتن مقدار عددی صفر ، دیگر برگها برای ما قابل مشاهده نمی باشند .
به کمک گزینه pruning می توانیم حرسی بر روی درختان اعمال نماییم که همانند بالا مقدار عددی یک تا صفر را به خود اختصاص می دهد و با بکارگیری از این گزینه بدنه درخت حذف نخواهد شد.
توسط گزینه seed و new می توانیم به صورت تصادفی حالات مختلفی از یک نوع درخت را ایجاد نماییم و تغییراتی بر روی برگها و بدنه درخت مشاهده نماییم که با هر بار کلیک نمودن بر روی گزینه new این عمل امکان پذیرمی شود و یا با تغییر دادن مقدار عددی seed نیز ، این عمل صورت می پذیرد ولی تنظیمات اولیه که اعمال کرده ایم تغییر نخواهد کرد .
قسمت بعدی نوع نمایش درختان در داخل نما را مشخص می کند که وابسته به نوع درخت نیز میباشد.
با بر داشتن تیک هر کدام از گزینه های leaves (برگها) ، fruit (میوه) ، flowers (گلها) ، trunk (بدنه) ، branches (شاخه ها) ، roots (ریشه) میتوانیم آنها را پنهان کنیم .
با استمداد گرفتن از قسمت view port canopy mode می توانیم نوع نمایش اشیا را در داخل نما مشخص نماییم.
با فعال نمودن گزینه when not selected زمانیکه درخت از حالت انتخاب خارج میشود ، یک قسمتی بر روی درخت ایجاد میشود و درخت را در بر می گیرد ، این اتفاق برای داشتن شی سبک و با حجم کم صورت می پذیرد.
ولی زمانیکه شی را انتخاب می کنیم ، می توانیم اصل درخت را مشاهده نماییم.
وقتی از گزینه always کمک بگیریم ، همیشه درخت را به صورت سبک نمایش خواهد داد و با انتخاب گزینه never ، همواره در هر حالتی ، اصل درخت را نمایش خواهد داد.

با در دست داشتن قسمت level of detail قادر می باشیم که جزئیات درختان را مشخص نماییم که این قسمت مرتبط به نمایش جزئیات شی در داخل رندر می باشد.
با انتخاب گزینه Low درخت را در رندر بهصورتcanopy نمایش می دهد اگر گزینه medium را انتخاب کنیم ، شی را با تعداد face کم ، رندر خواهد گرفت و به کمک گزینه high درخت را با کیفیت بالا و mesh بالایی رندر خواهد گرفت.

این متن در شماره بعدی ( آموزش تری دی مکس قسمت 37) ادامه دارد…
تالیف و کوتاه شده از آموزش های ویدئویی مرکز تخصصی آموزش تری دی مکس ، وی ری و طراحی داخلی – تصویرگران پویا اندیش .